Aktuality:

31.12.2009 SILVESTR:
Děkujeme Štěpánce Gorčíkové „od Modřínku“ za pozvání na společné posezení a velmi příjemný konec roku 2009.

FOTOGRAFIE ZDE

Děkujeme i všem “kokřím“ přátelům a kamarádům za krásná přání.
Novotným s Argem-Karlem, paní Pilzové s Arnym a Rybárovým s malou Anny za milé fotografie.
Více v sekci VRH "A".

20.12.2009 HODNĚ ŠTĚSTÍ!:
Naše štěňátka vrhu A se rozešla do nových domovů. Přejeme novým majitelům dostatek trpělivosti při výchově malých kokříků a hodně společných radostí. Našim prvním „podořešáčkům“dlouhý, šťastný a spokojený život s jejich novými páníčky.
Více v odchovech, v sekci štěňata.

13.-15.12.2009 PROBĚHLO KRYTÍ:
V těchto dnech proběhlo krytí Nairobi Black Petrs X Nickel and Dimes Dutch Dakota.
Více informací v sekci štěňata.


5.12.2009 ŠTĚŇÁTKA MAJÍ JMÉNA:
Štěňátka mají svá jména a nové páníčky. Více ZDE.

24.11.2009 ŠTĚŇÁTKŮM JE PĚT TÝDNŮ:
Kromě maminčina mlíčka už začínáme ochutnávat i jiné dobroty. S plným bříškem se pak lépe usíná. No a jak trávíme čas mezi papáním a spinkáním?
To uvidíte zde - VIDEO.

17.11.2009 JSOU NÁM ČTYŘI TÝDNY:
Nové fotografie v sekci štěňata.

15.11.2009 JSME STÁLE ČILEJŠÍ:
Pelíšek nám už nestačí a maminka Ejša má stále více starostí.
FOTOGRAFIE ZDE

14.11.2009 LETOŠNÍ PRVNÍ HLAVNÍ HON V HRUSICÍCH:
Už třetí sezonu se účastníme s Alenkou, co by hosté, honů v Hrusicích. Díky tomu, že naší kokři (Kim, Naira a Ejša) odváděli v minulých letech poctivou práci, tak i letos ve zdejším sdružení dali příležitost kokrařům. Tentokrát pozvání přijala Štěpánka Gorčíková s Lílou.
Všem zúčastněným děkujeme za krásný den!
FOTOGRAFIE ZDE

12.11.2009 OBJEVUJEME SVĚT:
Dnes jsme se byli podívat, jak to vypadá okolo našeho pelíšku. Začaly nám růst zoubky, tak se musíme poohlédnout po nějakém novém papání.
FOTOGRAFIE ZDE

10.11.2009 NAŠIM ŠTĚŇÁTKŮM JSOU TŘI TÝDNY:
Tentokrát přikládáme malé VIDEO. Takto se naše miminka ukládají ke spánku. Dobrou noc!

8.11.2009 HON NA KONOPIŠTI:
Už v loňském roce jsme velmi rádi jezdili s kamarádkou Alenkou, jejím Kimem, Ejšou i maličkou Nairou na bažantí hony na Konopišti. V letošním roce se tohoto poplatkového honu spolu s námi účastnili Josef a Dana Smržovi s fenkami Gerdou a Ninou, Štěpánka Gorčíková s kokřenkou Lílou, Lucka Kolouchová s Benjim a samozřejmě naši staří známí Alenka s Kimem. To, že jsme si tento den opravdu užívali, je patrné i z přidaných fotografií.
FOTOGRAFIE ZDE

7.11.2009 MVP PRAHA - LETŇANY:
I zde jsme měli příležitost k setkání s našimi přáteli. Velmi příjemné sobotní dopoledne a hezké Naiřino hodnocení výborná III., ve velmi kvalitní konkurenci, bylo hezkou tečkou za letošní výstavní sezónou. Hony, to je to, čemu se nyní chceme věnovat a zúročit tak naší dosavadní práci.
FOTOGRAFIE ZDE

6.11.2009 SEDMNÁCTÝ DEN:
Po dovršení druhého týdne života se nám začala otvírat očka a už se pokoušíme i o první krůčky. Nové fotografie v sekci štěňata.

1.11.2009 TROŠKU JSME POVYROSTLI:
Fotografie štěňátek z devátého a dvanáctého dne přidány do sekce štěňata.


25.10.2009 HROMÁDKA ŠTĚSTÍ:
První fotografie miminek v sekci štěňata.

20.10.2009 TAK JSME SE DOČKALI!!!
Dnes Ejša přivedla na svět pět krásných štěňátek. Zlatého pejska, zlatou fenku a tři pálené pejsky.
Více informací v sekci štěňata.


17.10.2009 MORAVSKOSLEZSKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ- BRNO:
Podzimní výstava v Brně byla první výstavou, na které jsme prezentovali Ejšu ještě ve třídě štěňat. Obě naše holčičky pocházejí z chovatelských stanic z okolí Brna a tak není divu, že se sem stále velmi rádi vracíme nejen za skvělou atmosférou, ale hlavně za skvělými lidmi.
Naira ve třídě pracovní vyběhala hodnocení výborná.
FOTOGRAFIE ZDE

11.10.2009 WORLD DOG SHOW - BRATISLAVA:
Na této prestižní výstavě nám Naira opět přichystala velmi milé překvapení.
FOTOGRAFIE ZDE


3.10.2009 BLÍŽÍ SE NÁM TERMÍN NAROZENÍ ŠTĚŃÁTEK:
Více fotografií budoucí maminky v sekci štěňata.


27.9.2009 BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY V KONOJEDECH:
Druhý víkendový den jsme opět vyrazili do Konojed, tentokrát na BZ. Těmito zkouškami jsme chtěli napravit Naiřin výpadek z Malešova. Jelikož jsme byli jedinými zástupci kokrů, byla naše chuť uspět o to větší. Zkoušky jsme úspěšně dokončili v 1.ceně (118 bodů).
Báječná atmosféra, skvělá společnost, hezké počasí a vše korunované hezkými výsledky, to je bilance tohoto prodlouženého víkendu.
FOTOGRAFIE ZDE


26.9.2009 BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY HONIČŮ V KONOJEDECH:
Na těchto zkouškách anglické kokršpaněly prezentovali - Gerda z Blatova (Josef Smrž), Edgar Henry Dobkov (Alena Krčmářová), Nairobi Black Petrs (Vlastimil Gregor).
Jak se nám povedlo zúročit práci našich společných výcviků? Gerda - 1.cena (244 bodů), Kim (Edgar) - 1.cena (234 bodů), Naira - 1.cena (234 bodů).
FOTOGRAFIE ZDE


16.9.a 23.9.2009 HONY NA KACHNY:
Slunečné počasí, báječní přátelé a krásná podzimní příroda - to jsou kachní hony.
FOTOGRAFIE ZDE

19.9.2009 BŘEZOST POTVRZENA:
Vyšetřením na sonu byla u Ejši prokázána březost. Narození štěňátek očekáváme v druhé polovině října.
Více v sekci štěňata.

2.9.a 9.9.2009 HONY NA KACHNY V HRUSICÍCH:
Těmito hony pro nás začala letošní lovecká sezóna.
FOTOGRAFIE ZDE

29.8.2009 MVP MLADÁ BOLESLAV:
Tuto výstavu jsme absolvovali pouze s Nairou, kterou jsme tentokrát přihlásili do třídy pracovní. Do kruhu jsme měli vběhnout jako úplně poslední a tak jsme měli příležitost si celé výstavní klání v klidu vychutnat. Naiřino hodnocení pro nás pak bylo tou nejkrásnější tečkou za celou výstavou.
FOTOGRAFIE ZDE


MEMORIAL JARMILA PAŘÍZKA-TROJBOJ, ČELÁKOVICE:
Cestou z Mladé Boleslavi jsme přijali pozvání na tuto akci, kde se velmi úspěšně prezentovali naši kokří přátelé. Společně jsme vyčkali na slavnostní vyhlášení výsledků. Kokři se zde rozhodně nenechali zahanbit a odvezli si hned několik cen.
FOTOGRAFIE ZDE

VEČER V MNICHOVICÍCH:
Zkoušky vloh s námi úspěšně absolvovala paní Štěpánka Gorčíková s kokřenkami Adélkou a Lílou. Podpořit nás přijela i na BZ v Malešově. Není proto divu, že když od ní přišlo pozvání na přátelské posezení, nemohli jsme odmítnout. V jejich novém domečku u lesa, kde našli nový domov, jsme zakončili tento úspěšný den.
FOTOGRAFIE ZDE

20.-24.8.2009 PLÁNOVANÉ KRYTÍ:
V těchto dnech proběhlo krytí naší Ejši (Asia Shanti Navaro) Bascem (Tabasco Marcato Line). Od tohoto spojení si slibujeme exteriérově i pracovně kvalitní potomky. V rodokmenu štěňat se objeví velmi zajímaví předci, kteří mají za sebou úspěchy nejen výstavní, ale i pracovní.
Očekáváme narození štěňátek zlatých, černých a černých s pálením.
Více v sekci Štěňata.

VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE

21.8.2009 VÝCVIKOVÉ ODPOLEDNE:
V pátek odpoledne se opět sešla naše kokří parta. Ejšina měla tentokrát své holčičí dny, tak jsme jí museli z nácviku vynechat. Cvičení proběhlo v obvyklém duchu - barva, stopa šlapaná, aport s liščetem a hlasitost na divočáka. Po aktivním přístupu všech zúčastněných následovalo malé posezení, které se protáhlo až do rána. S východem slunce ti nejvytrvalejší ještě absolvovali procházku v přilehlém lesíku, kde se jim podařilo pozorovat mladého srnce. To byl teprve ten pravý závěr celé akce.
FOTOGRAFIE ZDE

12.8.2009 UCHOVNĚNÍ:
Nairobi Black Petrs - chovná fena reg. č. 3006 / 09

9.8.2009 VÝCVIK:
Tuto neděli ráno se kokraři sešli u nás. Odtud se popojelo auty do lesa v Mukařově, kde jsme už v sobotu odpoledne pobarvili šest stopních drah a tak jsme čekali, jak si naši kokříci poradí. Všichni předvedli, že mají dobrý nos a my pokračovali v úkolech. Další byla stopa šlapaná. Spárkami jsme našlápli stopy a na jejich konec se položila deka spárkaté zvěře. Po splnění i této disciplíny přišlo ještě odložení s výstřelem. Pak se celá skupina přemístila na louku, na které nám její majitel povolil výcvik. Tady na kokry čekala klec s divočákem. Všichni měli možnost vyzkoušet hlas a ostrost. Zde jsme také celou akci ukončili s tím, že snad brzy bude příležitost něco podobného opět zorganizovat.
FOTOGRAFIE ZDE

8.8.2009 KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ - KLADNO:
Tentokrát jsme vystavovali pouze Nairu. Jsme si vědomi její nevýstavní kondice, ale chuť a radost, s kterou Naira pracuje, chceme podporovat ve všech ohledech.
Ani tentokrát nezklamala. Své výstavní kolečko zaběhla s chutí jí vlastní. I postoj zvládla téměř s profesionální grácií. Tato velká snaha se předvést však stačila pouze na hodnocení VD s pěkným posudkem. Prostě, chybí nám momentálně srst!
Setkání s přáteli ze ZV a BZ (Bastien z Chlumeckého zátiší s páníčky) nám udělalo velkou radost a vylepšilo bilanci tohoto dne.
FOTOGRAFIE ZDE

2.8.2009 LOVECKÝ VÝCVIK:
I tento víkend se sešli kynologičtí nadšenci. Celá akce proběhla v duchu přípravy psů na nadcházející loveckou sezonu.
FOTOGRAFIE ZDE

27.7.2009 VÝCVIK VE SLUŠTICÍCH:
Využili jsme pozvání na nácvik do nedalekých Sluštic. Společné cvičení nebylo přínosem jen pro naše kokříky.

24.7.2009: Nové fotografie v sekci naše feny.

18.7.2009 ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - MLADÁ BOLESLAV:
V době prázdnin je u nás výstav opravdu málo. Jednou z těch, které jsme měli možnost navštívit, byla tato v Mladé Boleslavi. V kruhu posuzoval pan Miloš Kašpar a my byli moc zvědaví, jak dopadne Naira, která mění srst a nyní jí má málo. Ejša se naopak v srsti velmi vylepšila. Nakonec si obě holky vezly domů hodnocení VD1 a kupodivu i velmi pěkné posudky.
FOTOGRAFIE ZDE

4.-6.7.2009 PRODLOUŽENÝ VÍKEND:
Červencové sváteční dny spojné s pracovním volnem nám umožnily strávit více času s našimi pejsky. Na našich toulkách v okolí Jevan a Hradce se nám podařilo objevit nádhernou kaskádu rybníků, kde jsme si mohli zaplavat nejen my, ale především naše kokřenky. Ty tu byly opravdu jako v ráji.
Ve spodní-čisté nádrži jsme společně s Ejšou a Nairou závodili v plavání. V té horní-zarostlé jsme cvičili aporty, práci na hladině a slídění v trávě. Vrchní část kaskády je bažina zarostlá rákosím. Dva spodní rybníky spojuje kamenná hráz, tak jsme obě činnosti mohli střídat. Když se Naiře povedlo aportovat z vody leklého sumečka a předat ho s nadšením páníčkovi, bylo vidět, že právě tohle je to pravé. Obě holky přeplavaly rybník a hurá do rákosí, kde jim to tak báječně vonělo divočinou a rybinou. Ani jednu jsme delší chvíli neviděli. Jen podle chvějících se vršků a vylétávání kačen jsme alespoň tušili, kde zrovna jsou. Po zapískání se vrátily obalené „úžasně“ smradlavým bahnem s výrazem vítěze. Ještě jedna koupel, tentokrát v čisté vodě, občerstvení v přilehlém kiosku a mohli jsme jet domů.
FOTOGRAFIE ZDE

20.6.2009 OBLASTNÍ VÝSTAVA PRAHA-KUNRATICE:
Tato výstava byla premiérou nejen pro mě s Ejšou, ale i pro naše kamarády z Hrusic.
Náš výkon nebyl zrovna excelentní. Ejšině nešlo do hlavy, proč má zrovna tentokrát běhat s paničkou, která je tak strašně nervózní. Ale vyzkoušet se má prý všechno, tak jsme to zkusily. Ejša - velmi dobrá a Naira s páníčkem - výborná.
Hrusičtí myslivci si na své první výstavě vedli moc dobře. Snad i oni ztratí ostych z výstavního kruhu a v budoucnu se nebudeme potkávat jen na honech.
FOTOGRAFIE ZDE

18.6.2009 VODÁCKÉ LÉTO:
Ve čtvrtek parta pejskařů vyrazila na trasu Týnec-Pikovice. Tentokrát bez pejsků, ale s odhodláním zdolat i poslední peřej. Jediným čtyřnohým účastníkem byla naše Naira, která na poslední chvíli musela nahradit paničku. V roli „háčka“ zůstala však jen do chvíle, kdy i jedna z děvčat zůstala bez kormidelníka. Naira se tak stala „porcelánem“ a talismanem celé akce.
FOTOGRAFIE ZDE

13.6.2009 BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY - MALEŠOV:
Konečně jsme se dočkali. Po deštivém týdnu opět vykouklo sluníčko. V Malešově se tentokrát sešla převaha kokrů odhodlaných předvést své barvářské schopnosti. Nástup proběhl s velkou parádou.
Po vylosování čísel a rozdělení disciplín jsme vyrazili do lesa, kde první disciplínou, kterou měla absolvovat naše Naira, bylo odložení. Jak rychlý konec bude mít naše prezentace, na to jsme ani ve snu nepomysleli. Při odložení byl pach zvěře v ranním svěžím lese silnější než páníčkův povel ZŮSTAŇ a Naira prostě na svém místě nevydržela. Pro nás to bylo velké zklamání. Vypadnout ze hry hned na začátku, to opravdu zamrzí. Zkoušky jsme tentokrát nedokončili.
Ve hře ovšem zůstali ještě naši kamarádi a tak jsme zůstali alespoň jako fanoušci.
Po ukončení zkoušek a vyhlášení výsledků jsme s Alenkou a Kimem, který BZ absolvoval v II.ceně, odjeli do Hrusic, kde nás čekalo setkání s naší partou myslivců. A tak i tento nepříliš vydařený den měl hezký konec.
FOTOGRAFIE ZDE

23.5.2009 MVP NORD BOHEMIA CANIS LITOMĚŘICE:
Tentokrát jsme opět s oběma pejsky vyrazili do víru výstavního dění. V Litoměřicích jsme ještě nebyli, tak se bylo na co těšit. Potkali jsme zde část naší kokří rodiny, kamarádů a přátel. Ejša vyběhala v kruhu ve třídě pracovní krásné VD a Naira nás potěšila nádherným titulem CAJC v třídě mladých. Co si můžeme více přát…
VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE

17.5.2009 SCHŮZE SEKCE ANGLICKÉHO KOKRŠPANĚLA - HUMPOLEC

8.5.2009 KVĚTNOVÝ NÁCVIK NA BZ:
I druhý prodloužený květnový víkend patřil našim slečnám. V pátek odpoledne nás navštívila naše kamarádka Alenka s Kimem. Venku bylo krásné jarní počasí, tak jsme všichni společně vyrazili na nácvik. Termín barvářských zkoušek se valem blíží a my všichni máme stále co vylepšovat.
FOTOGRAFIE ZDE

3.5.2009 KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH V MALEŠOVĚ:
V neděli ráno opět vykouklo sluníčko a my věděli, že ať výsledek dopadne jakkoli, bude to krásný den prožitý v přírodě. To jsme ještě netušili, jaké úžasné překvapení pro nás naše Naira chystá.
VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE

2.5.2009 MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ PRAHA - LETŇANY:
Tento první májový víkend patřil naší malé Naiře. V sobotu ráno jsme sbalili vše potřebné a hurá na výstavu, na kterou jsme se těšili už od února. Výstavy jsou pro nás vždy malou společenskou událostí. Setkání s přáteli, nákupy drobností pro naše slečny a když se přidá ještě hezké hodnocení v kruhu a pěkné počasí, tak je to nejhezčí strávení sobotního dne. Tentokrát Naira vyběhala krásné V2 a tak jsme jeli domu spokojeni.
FOTOGRAFIE ZDE

23.4.2009 Nairobi Black Petrs: výsledek RTG DKK: 0/1

17.4.2009 NÁCVIK NA BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY:
Páteční odpoledne jsme naplánovali společně s Alenkou a Kimem jako výcvikové.
Tentokrát se konalo v nedalekých Dobřejovicích. Ve zdejší oboře Alenka nakapala barvu v několika stopách, aby naši tři slídiči-barváři měli co vyhledávat. Na konci každé z nich je čekala zasloužená odměna. Postupně došlo i na odložení s výstřelem a naše oblíbené slídění. Jen hlasitost na zajíce jsme vzdali. Celou dobu totiž vytrvale pršelo. A když nám přímo na cvičiště telefonovali myslivci z Hrusic s pozváním na jejich večerní akci, nebylo co řešit. Hurá domů, převléknout do suchého a víkend může začít…
FOTOGRAFIE ZDE

14.4.2009 JARNÍ CVIČENÍČKO:
Krásné jarní počasí jsme využili k malému nácviku. Bylo potřeba procvičit chůzi na řemeni, odložení, klid po střelbě, slídění a aport. Holky měly tentokrát i malé diváky, před kterými se opravdu moc snažily.
FOTOGRAFIE ZDE

7.4.2009 NÁVŠTĚVA ALENKY A NÁCVIK NA ZKOUŠKY VLOH:
Po ošklivém úrazu našeho staršího syna, kdy veškerá práce s pejsky šla stranou, byla návštěva Alenky a Kimíka jako balzám na tělo i na duši. Malá procházka jarní přírodou, doplněná výcvikem slídění, aportováním z vody a zakončená vyštěkáváním králíčka, nám všem udělala moc dobře.
FOTOGRAFIE ZDE

24.3.2009 NAROZENINY:
Tento den je pro nás obzvlášť důležitý. Narodily se naše holčičky. Společně jsme tedy oslavili druhé narozeniny Ejši a první rok života Nairy. Oběma přejeme hodně psího štěstí a vše nej…
FOTOGRAFIE ZDE

21.3.2009 IRSKÝ DEN:
Kamarádka a chovatelka irských setrů Romana Kšírová nás pozvala na akci pro chovatele irských plemen do nedalekých Svojetic. Irský den se konal na ranči El Paso. Jelikož 21.březen přinesl společně s jarem i hezké slunečné počasí, tak jsme tento výlet spojili s pěší túrou, na které nás provázeli i Alenka s Kimem. Všichni jsme si to báječně užívali…
FOTOGRAFIE ZDE

ZIMA 2009 - "Kokří sněhuláci":
Letošní zima se rozhodla, že nám dá ještě pěkně zabrat. O tom naše holčičky vědí své…
Jednu zimní sobotu jsme chtěli vyrazit na delší procházku do lesa. Holkám se však jejich záliba ve slídění tentokrát moc nevyplatila. Když poprvé vyrazily po stopě, skončily v prvním hlubokém sněhu, kde zůstaly bezmocně stát a nezbylo jim nic jiného, než čekat, až je páníček vynosí ven na silnici... Nejkratší cestou jsme si to namířili k domovu, kde proběhlo velké rozmrazování.
Tam venku jsme si uvědomili, že opuštěný nebo ztracený kokřík v tomto počasí nemá žádnou šanci…
FOTOGRAFIE ZDE

7.-8.2.2009 MVP DUOCACIB BRNO:
Celá tato výstavní akce začala už ve středu, kdy k nás navštívila Lenka Dorschnerová, která nám obě holčičky pěkně ostříhala a upravila.
V sobotu ráno jsme v Praze přibrali Alenku s Kimem a hurá do Brna. U kruhu se sešla celá Ejšina rodina. Taťka Kim jako věrný fanoušek a pozorovatel, mamka Alex tentokrát v roli soupeřky a mladší sourozenci (štěňátka z vrhu B). I Naira tu potkala sestřičku Nicol, se kterou soupeřila v kruhu a brášku Noble Boye. Samotné klání proběhlo báječně. Obě holky se moc snažily. Ejša vyběhala hodnocení VD - velmi dobrá a Naira V - výborná.
Odpoledne jsme se přemístili do Němčic k Libušce a Jirkovi Kolesíkovým, kteří nám všem zajistili nocleh. Sešla se zde skvělá společnost a my tu strávili krásné odpoledne a večer.
Další den byl opět plný očekávání, jak to dopadne. Holky opět nezklamaly. Ejša VD - velmi dobrá a Naira V - výborná. Obě běhaly moc hezky a tak jsme jeli domu sice trošku unaveni, ale spokojeni.
FOTOGRAFIE ZDE

18.1.2009 Spuštění stránek.